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Registros recuperados : 6 | |
2. | | BARTNIKOWSKY, S.; PELEGRINI, J.; OLIVO, I.; RIBEIRO, D. H. B.; CHAVES, A. C. S. D. Desenvolvimento e caracterização de iogurte concentrado simbiótico de jabuticaba com farinha de casca de jabuticaba (Myrciaria cauliflora). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 24.; CONGRESSO DO INSTITUTO NACIONAL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE FRUTOS TROPICAIS, 4., 2014, Aracaju. Inovação e sustentabilidade em ciência e tecnologia de alimentos: resumos. [Campinas]: SBCTA, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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3. | | AZEVEDO, C. S. DE; RIBEIRO, D. H. B.; CHAVES, A. C. S. D. Ocorrência de leite instável não ácido (LINA) na região da Grande Florianópolis, SC. Revista Higiene Alimentar, v. 29, n. 242-243, mar./abr. 2015. VII Congresso Latino-Americano e XIII Congresso Brasileiro de Higienistas de Alimentos, III Encontro Nacional de Vigilância de Zoonoses e V Encontro do Sistema Brasileiro de Inspeção de Produtos de Origem Animal, 2015, Armação de Búzios, RJ. Alimento, promoção da saúde e compromisso sócio ambiental. Búzios, RJ, 2015. 130-135 Título em inglês: Occurrence of LINA milk (milk unstable and not acid) in Florianópois region, SC. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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6. | | DUTRA, M. E. D.; RIBEIRO, D. H. B.; CHAVES, A. C. S. D.; PAGGI, D. A.; REGUSE, L. M. Desenvolvimento e avaliação de coalhada (com e sem adição de Lactobacillus paracasei) tipo sunday com mirtilo. In: CONGRESSO LATINO AMERICANO DE MICROBIOLOGIA E HIGIENE DE ALIMENTOS, 12.; IAFP's LATIN AMERICAN SYMPOSIUM ON FOOD SAFETY; SIMPÓSIO INTERNACIONAL ABRAPA DE SEGURANÇA DE ALIMENTOS, 13.; SYMPOSIUM OF THE INTERNATIONAL COMMISSION ON FOOD MYCOLOGY, 2014, Foz do Iguaçu. Proceedings... São Paulo: Blucher, 2014. 595-596 Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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Registros recuperados : 6 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
26/07/2018 |
Data da última atualização: |
06/11/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
BICUDO, A. J. A.; ARAUJO, T. A. T.; BRAGA, L. G. T.; TONINI, W. C. T.; HISANO, H. |
Afiliação: |
ALVARO JOSE DE ALMEIDA BICUDO, UFPR; THIAGO A T ARAUJO, UFRPE; LUIS GUSTAVO TAVARES BRAGA, UESC; WILLIM CRISTIANE TELES TONINI, UESB; HAMILTON HISANO, CNPMA. |
Título: |
Apparent digestibility of conventional and alternative feedstuffs by hybrid tambacu juveniles. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Anais da Academia Brasileira de Ciências, Rio de Janeiro, v. 90, n. 1, p. 471-478, 2018. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1590/0001-3765201720150509 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: The apparent digestibility coefficients (ADC's) of dry matter (DM), crude protein (CP), and gross energy (GE) of conventional feedstuffs (cottonseed meal-CSM, soybean meal-SBM, wheat bran-WHB, corn-COR) and regional alternative feedstuffs (common bean residue meal-CBR, mesquite meal-MES, pasta by-product meal-PBM) were determined for hybrid juvenile tambacu Colossoma macropomum × Piaractus mesopotamicus. The apparent DM and GE digestibility of feedstuffs decreased (p<0.05) as fiber content of the ingredients increased. No differences (p>0.05) were found among ADC's of PBM and COR. The lowest CP ADC among energy sources was observed in MES; the lowest CP ADC among plant protein sources was observed in CBR. Information about the ADC's of conventional and alternative feedstuffs for tambacu is essential to formulate low-cost diets and can contribute to regional development. |
Palavras-Chave: |
Characin; Hybrid fish; Nutritional value; Tambacu. |
Thesagro: |
Alimento alternativo; Alimento para animal; Digestibilidade; Nutrição animal; Peixe de água doce. |
Thesaurus NAL: |
Digestibility; fish nutrition; Freshwater fish. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/180382/1/2018AP08.pdf
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Marc: |
LEADER 01904naa a2200325 a 4500 001 2093582 005 2018-11-06 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.1590/0001-3765201720150509$2DOI 100 1 $aBICUDO, A. J. A. 245 $aApparent digestibility of conventional and alternative feedstuffs by hybrid tambacu juveniles.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aAbstract: The apparent digestibility coefficients (ADC's) of dry matter (DM), crude protein (CP), and gross energy (GE) of conventional feedstuffs (cottonseed meal-CSM, soybean meal-SBM, wheat bran-WHB, corn-COR) and regional alternative feedstuffs (common bean residue meal-CBR, mesquite meal-MES, pasta by-product meal-PBM) were determined for hybrid juvenile tambacu Colossoma macropomum × Piaractus mesopotamicus. The apparent DM and GE digestibility of feedstuffs decreased (p<0.05) as fiber content of the ingredients increased. No differences (p>0.05) were found among ADC's of PBM and COR. The lowest CP ADC among energy sources was observed in MES; the lowest CP ADC among plant protein sources was observed in CBR. Information about the ADC's of conventional and alternative feedstuffs for tambacu is essential to formulate low-cost diets and can contribute to regional development. 650 $aDigestibility 650 $afish nutrition 650 $aFreshwater fish 650 $aAlimento alternativo 650 $aAlimento para animal 650 $aDigestibilidade 650 $aNutrição animal 650 $aPeixe de água doce 653 $aCharacin 653 $aHybrid fish 653 $aNutritional value 653 $aTambacu 700 1 $aARAUJO, T. A. T. 700 1 $aBRAGA, L. G. T. 700 1 $aTONINI, W. C. T. 700 1 $aHISANO, H. 773 $tAnais da Academia Brasileira de Ciências, Rio de Janeiro$gv. 90, n. 1, p. 471-478, 2018.
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Registro original: |
Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
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